1988-2010 – en magisk samling av Sibille Attar

”1. Jag är sex år sommaren 1988 och bor i orten Glottra och har 3 vinylskivor – Europe’s final countdown, Soundtracks for Superheroes och Jojje Wadenius ”Puss puss, Sant sant” med Råttan-låten som jag lyssnade på om och om igen med min hemklippta snea lugg och bölade som den unge jag var över skräcken i huset vi bodde, den vidriga 1, 2, 3an jag gick i, och att pappa var så långt borta…2. Min far bodde i Stockholm där vi sällan var, min franska pappa i nån lägenhet vid Hornstull där jag gjorde pirutter till Barbara’s dramatiska röst och förbluffades av kylan i ”A Zed and two Noughts”-filmen, han som tog oss till Italien där jag otaliga gånger uppslukad lyssnade på ”Life on Mars” som jag lyckligtvis råkat spela in på en kassett från radio, han som tog mig till snobbiga Skåne och satte mig i ridläger där radion spelade ”Why” med Annie Lennox när jag blev hopplöst förälskad i en riktig hästtjej.

3. Tiden går, barn blir tonåringar, ”aldrig bli som dom” tänkte jag i spegeln platt som en planka och 10kg mindre än alla andra – mitt första scenframträdande i skolans aula i Örebro, (dans och mim i utsvängd 90-tals bralla och knytskjorta till ”Show me Love” med ROBINS), folköl och hjulningar i Vitabergsparken, hångel på Holger och Popside i Vasastan, misslyckade försök att komma in på Tuben (”Birthday” med Sugarcubes), första kärleken (Cure-”Pictures of you”), tiden går och jag står förvirrat aldrig stilla. (”Oh Bondage, Up Yours!” X-Ray Spex)

4. Den svåraste biten sitter i titleln, ”She’s Homeless”, ”I hear voices”, ”Alcohol”, jag hade lärt mig av de bästa…

5. Söker, jag har makten, beter mig, koketterar, hoppar från blomma till blomma som ett bi, men jag blir så jävla trött på jakten, mig-själverna, jag måste skärpa mig, plockar ut skiten så gott jag kan och reser mig uppåt framåt! (”One sure Thing”, ”Better change your mind”, ”On the road again”, ”Time will show the wiser” och ”Baby”).

Sida A.
1. Jojje Wadenius – Sagan om råttan
2. Barbara – Göttingen
3. Michael Nyman – Time Lapse
4. David Bowie – Life On Mars?
5. Annie Lennox – Why
6. Robin S – Show Me Love
7. The Sugarcubes – Birthday
8. The Cure – Pictures Of You – Live At The Palace, Auburn Hills, Michigan
9. X-Ray Spex – Oh Bondage, Up Yours!
Sida B.
1. Crystal Waters – Gypsy Woman (She’s Homeless)
2. Screamin’ Jay Hawkins – I Hear Voices
3. Saturday Looks Good To Me – Alcohol
4. Fairport Convention – One Sure Thing
5. William Onyeabor – Better Change Your Mind
6. Canned Heat – On The Road Again
7. Fairport Convention – Time Will Show The Wiser
8. Os Mutantes – Baby
 
Sibille Attar gillar nomadlivet och älskar boken Mästaren och Margarita. Hon har indianfjädrar, en genuin dans och en ljuv stämma som hon använder till sitt eget projekt Little Red Corvette och när hon sjunger med bandet [ingenting]. Som inte det vore nog så har hon även en fanclub på Fejsbook: Vi som är kära i Sibille Attar.

4 reaktioner på ”1988-2010 – en magisk samling av Sibille Attar”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *