Whoop! – en magisk samling av Ulrika Matsson

”Den här samlingen är faktiskt uppkommen i stundens hetta. Sist jag försökte spela in ett ”äkta” blandband la jag ner efter den 4e dagen då jag i princip sysselsatt mig med bandet till den grad att jag försakat skola, mat och sömn. Utan att ha åstadkommit en hel sida A. SÅ jag tänkte jag skulle binda mig vid ett tema istället: Tennessee. För att jag älskar Tennessee, och den listan blev bra.. men så började jag fila på den också och då tappade jag det. SÅ nu satte jag mig ner och bara slängde ihop nåt. Och det är där magin i en samling ligger: i det intuitiva, slumpmässiga, det som trots allt kan tyckas passa ihop..”

Sida A.
1. Ray Coniff and The Singers – Angel of the Morning
2. Vampire Weekend – I Think Ur a Contra
3. Joe Strummer – Tennessee Rain
4. John Fahey – Hawaiian Twostep
5. M. Ward – Shangri-La
6. The Pleasant Family Old Time String Band – Sail Away Ladies
7. Dolly Parton – My Tennessee Mountain Home
8. Penguin Cafe Orchestra – Pythagoras Trousers
9. Hoyt ”Floyd” Ming and His Pep Steppers – Indian War Hoop
10. Os Mutantes – A Minha Menina
Sida B.
1. Nationalteatern – Hanna från Arlöv
2. Leo Kottke – The Fisherman
3. The Byrds – Nashville West
4. Jailbird Singers – Jungman Jansson
5. Neil Young – Pocahontas
6. The Dillards – Fly Away
7. Ola Magnell – Nya perspektiv
9. Tanya Tucker – Delta Dawn
10. The Roches – One Season
 
Ulrika Matsson är en banjospelande (här är hennes band) juridikstudent som huserar i Malmö. Hon älskar Tennessee, Bob Dylan och alla sorters katter. På nätterna finner du henne knegande på restaurangen Tempo och på dagarna har hon näsan i en lagbok. Har du någon gång vägarna förbi Vansbro i Dalarna kan du knacka på hennes strömlösa hus i skogen och be om en kopp kolsvart kaffe.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *