30 år – 12 låtar med Thåström – en magisk samling av Patrik Wirén

1979. Jag har precis börjat skolan när jag på avstånd hör en bergsprängare spela ”We´re only in it for the drugs”. Jag bestämmer mig för att när jag blir stor, då ska jag bli punkare.
1985. Antagligen är jag för ung för att störas av det pretentiösa tilltalet när jag ser Imperiet live. Ett år senare bildar jag punkbandet AB Hjärndöd som förutom egna mästerverk som ”Bränn ner hela skiten” även tonsätter dikten ”Ty sorgen har nattsvarta rosor”.
1994. Thåström dyrkar Ministry. Jag dyrkar Ministry. Mitt band, Misery Loves Co, spelar med hans band, Peace, Love & Pitbulls, på Cirkus i Stockholm.
2009. Thåström har turnéavslutning på Nöjesfabriken i Karlstad. Efteråt skriver jag på bloggen att ” Naturfenomenet Thåström är lika nervig i dag som någonsin tidigare.”

Sida A.
1. Ebba Grön – Schweden, Schweden
2. Ebba Grön – Handgranat… ge sig totalt
3. Imperiet – Kontroll i Stockholm
4. Thåström – Så kall, så het
5. Thåström – Elektrisk
6. Peace Love & Pitbulls – I’m the radio King-Kong
Sida B.
1. Imperiet – Kriget med mig själv
2. Thåström – Psalm 99
3. Thåström – Ingen sjunger blues som Jeffrey Lee Pierce
4. Sällskapet – Rum 212
5. Thåström – Kärlek är för dom
6. Thåström – Kort biografi med litet testamente
Patrik Wirén är rocksångaren som blev skribent som blev industrisångare som blev skribent. I går sjöng han i Misery Loves Co, i dag recenserar han skivor i Metro, är krönikör på Nacka Värmdö Posten och skriver om demoband i GAFFA. Trots att han spenderar större delen av sin fritid med att leka mamma, pappa, barn med nyblivna frun Anna och dottern Vega så har han fortfarande kvar en stor fascination för att slå sönder mikrofoner.

3 reaktioner på ”30 år – 12 låtar med Thåström – en magisk samling av Patrik Wirén”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *