Nån är ute efter mig – en magisk samling av Johanna Karlsson

”Jag heter Johanna och jobbar med att ta fram nyhetsgenererande reportage för Expressen men jag kommer inte alls från ett sådant sammanhang utan från musikvärlden. Jag tänker ofta på om det var rätt att lägga så mycket tid på att hänga där. Till exempel har jag känt att attityder till handlingar i min närhet, som mot en familjemedlem som sålde droger och inte gjorde så smarta val, blev så annorlunda för att let go-inställningen var så stark bland musikintresserade. Går inte att förändra nu, men jag försöker att bli mer skeptisk och försiktig till musikvärlden nu som vuxen. Det är svårt, det är liksom meningen att man bara ska svepas med av bra låtar och styrkan i artisteri och jag tror fortfarande såklart att det finns en poäng med att också göra det. Jag döpte min samling till ”Nån är ute efter mig”. Det är helt enkelt tio lite paranoida låtar, utom Shakka som handlar om att vinna över splittringen. Pop och reggae.”
Sida A.
1. Romain Virgo – Not Today
2. Dhanush – Why This Kolaveri Di?
3. Shakka – Sooner Or Later
4. Ghost – Body Guard
5. Vybz Kartel & Di Genius – Careful
Sida B.
1. Bramma – Defend Mi Own
2. Skizz – Om Natten
3. Sizzla – Dem Nuh Business
4. Kwabs – Wrong Or Right
5. Duane Stephenson – Suspicions
Iom att Johanna skrev en text utöver det vanliga så tänker jag fatta mig kort i denna del. Detta är så vitt jag vet den första samlingen med största delen reggae, var goda för info! Eller vänta, läs hennes text om Qatar Airlines!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *