Poof – en magisk samling av Miriam Eriksson Berhan

”Första låten, som sjungs av Postflickorna, har en textrad som är så här: ”Sjung min fiol du som känner min längtan, sjung vad jag tänker, sjung vad jag känner. Du som kan tyda min ordlösa aning, sjung om min längtan, fiolen min.” Det tycker jag är en bra introduktion till listan. Listan är några av de låtar som jag tycker har mest *feeling* i hela världen. Bra vokaler och hög gråtfaktor är ofta vad jag letar efter när jag söker bra musik.”

Sida A.
1. Postflickorna – Fiolen Min
2. Jimmy Scott – Please Forgive Me
3. Caetano Veloso – Voce e Linda
4. Rickie Lee Jones – Hey, Bub
5. Maria del Mar Bonet – Mercé
6. Fleetwood Mac – Only Over You
7. The Roches – Hammond Song

Sida B.
1. Ray Charles – I Can’t Stop Loving You
2. Shelby Flint – Angel on My Shoulder
3. Cocteau Twins – Road, River and Rail
4. Alice Babs – Blotta Tanken
5. Willow Smith – 9
6. Wayne Shorter – Ponta de Areia

Lyssna  

Miriam gör musik med sin syster under namnet Taxi Taxi! De driver också skivbolaget Delicious Demon Recordings. Några dagar i veckan knegar hon i en klädbutik på Söder. Och gör även allt för att undvika tryffelsvamp. Övrig tid spenderar hon helst med att ligga på golvet och lyssna på bra radio. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *