Kosmisk jul – en magisk samling av Jonas Teglund

”Att man måste ha en tro för att det ska finnas magi i livet är en så märklig tankevurpa. I själva verket är det ju precis tvärtom: magi som förklaras är väl själva definitionen på vad som, eh, inte är magi.

Den här samlingen är till för alla trolösa som firar jul och söker nytt innehåll. Och som mot bakgrund av sin trolöshet faktiskt har möjlighet att göra denna lucka i tiden lite magisk på riktigt genom att känna något upphöjt.

A-sidan är rätt mystisk. Mycket harpa, bjällror och utomvärldsliga harmonier och melodier. B-sidan har mer sakrala tongångar, ljudbilden är mjukare och längre ut i rymden. Det är en salig blandning av julstämning genom forntid, samtid och framtid.

Även om vissa låtar har religiösa texter så är det själva musikens inneboende transcendentala förmåga som är poängen: att det religiösa är en känsla och att det för DET finns verkliga bevis.”

Sida A.
1. Astral Traveling – Pharoah Sanders
2. In Search Of Truth – Lonnie Liston Smith
3. Journey In Satchidanada – Alice Coltrane
4. Supreme Being – Duke Ellington
5. Wa Habibi – Fairuz
6. Planet Caravan – Black Sabbath
7. Japan – Pharoah Sanders
8. Holy Land – Jenny Hval

Sida B.
1. I Can’t Give You Anything But Love – Adelaide Hall
2. The Memory of Trees – Enya
3. Tema ur Bröderna Lejonhjärta – Björn Isfält och Lasse Dahlberg
4. Heaven/No Heaven – The Bear Quartet
5. Bill – Skriet
6. 2/2 – Brian Eno
7. Masses, book 2: Missa Papae Marcelli: Kyrie – Giovanni Pierluigi da Palestrina
8. Credo – Arvo Pärt

Lyssna

Jonas Teglund jobbar med skivbolaget och bokförlaget Teg Publishing. Han spelar också musik, nuförtiden mest med Hurula men har även spelat mycket med Mattias Alkberg, Maria Eriksson och ett gäng till. I övrigt säger han sig ha ett rätt rikt själsliv, viss lycka, rimliga laster och i regel inga sömnproblem.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *