Exxon Valdez – en magiska samling av Henric Herlenius

”Under flera år har jag på jobbet haft en liten grupp som tipsar varandra om musik. Gruppen har sakta glidit ifrån varandra musikaliskt vilket gör årsbästalistorna desto mer intressanta. När jag i gruppen senast tipsade om Nick Caves nya skiva fick jag kommentaren: Jag tänker mest på en oljetanker som sakta går på grund. Vilket jag tyckte var en ganska bra beskrivning av en stor del av min musiksmak. Så jag gjorde playlisten Exxon Valdez, denna magiska samling är ett axplock av dessa.”

Sida A.
1. Nick Cave – Jesus Alone
2. My Bloody Valentine – Glider
3. Swans – Lunacy
4. Indian Jewelry – Excessive Moonlight
5. Eternal Tapestry – Wholeodome
6. Wooden shjips – I Hear Vibrations (felsynkad på Spotify, står contact som låt)

Sida B.
1. The For Carnation – A tribute to
2. Mogwai – Music for a Forgotten Future

Lyssna

På dagarna knegar Henric Herlenius som producent på Riksteatern och på nätterna byter han kostym till psychrockande Janitorgitarrist. Eller öldrickare/arrangör på Fritzs Corner. Han är också pappa till guldkornet Siri, gillar delaypedaler och folköl. Inga konstigheter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *