Den magiska samlingen – en samling av Tim Bertilsson

”Jag har satt ihop en samling med 10 låtar lite tyngre prog från tidigt 70-tal. Låtarna har ingen större gemensam nämnare mer än att dom är från ungefär samma era och är låtar som jag själv verkligen gillar. Det är både lättsmälta och lite mer svårsmälta låtar”

Sida A.
1. Bo Hansson från Hansson & Karlsson. Tidlöst.
2. Jethro Tull har släppt så mycket så det är svårt att välja något enstaka spår men på det här hör man tydligt att Steve Harris (Iron Maiden) är stort ’Tull-fan.
3. Från Steve Hacket’s (Genesis) solodebut. Phil Collins på trummor.
4. Julian Jay Savarin skrev även sci-fi-böcker vilket hörs i texterna. Släppte ett album under eget namn och ett album som ”Julian’s Treatmen”.
5. Gentle Giant är ett av dom större progbanden från England som släppt en hel bunt ”klassiker”.

Sida B.
1. Ett av många fantastiska progband från Italien.
2. ”Supergrupp” med medlemmar från King Crimson, The Nice och Atomic Rooster. ELP var alltid oved-the-top i allt dom gjorde.
3. En av dom proggigare låtarna av Atomic Rooster.
4. Ett av mina absoluta favoritband av alla italienska progband.
5. En tung och värdig avslutning signerad Amon Dull II.

Lyssna

Trots att Tim Bertilsson fortfarande är en man i sina bästa år så har han hunnit med att släppa typ 900 skivor med sitt band Switchblade, samt 900 skivor med sitt skivbolag TNO Recordings. När han inte har fullt upp med det så dricker han enorma mängder kaffe och ginger beer, käkar saltlakrits, köper vinylskivor, målar graffiti och försöker fixa sig en karriär inom pingis.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *