LUFTSLOTT – en magisk samling av Marisa Fjärem

”Jag brukar bygga luftslott när jag är själv och drömma mig iväg i fantasin. Som en arkitekt bygger jag ut stora paradflyglar och soldränkta skogsgläntor, öde parkbänkar och romantiska svampstigar, magiska fester och djupa sjöar. Med musiken så blir allt dessutom roligare… Det spelas upp en film i huvudet och musiken blir mitt soundtrack till mitt luftslott… Dom här låtarna har följt mig i många år och är i princip ingjutna i väggarna! Dom spelas upp när jag går in i olika rum på mitt slott… så man kan säga att de låtarna har olika funktioner för att ackompanjera mitt liv, mitt låtsas liv…”

Sida A.
1. Television Personalities – Magnificiant Dreams
2. Malaria! – Lay Lady Lay
3. Dogs – Legendary Lovers
4. Captain Beefheart & His Magic Band – I Got Love On My Mind
5. The Common People – Soon There’ll Be Thunder
6. The Pretty Things – The Sun
7. Nikki Sudden & Dave Kusworth – Heart of Hearts
8. Roky Erickson – You Don’t Love Me Yet
9. Sister Vanilla – Pastel Blue
10. Spectrum – True Love Will Find You In The End
Sida B.
1. Wire – I Am The Fly
2. Syket – Serotonin
3. The Wake – Favour
4. The Passions – I’m In Love With A German Film Star
5. The Magnetic Fields – Strange Powers
6. The Go-Betweens – Karen
7. The Fall – Smile
8. Tuxedomoon – No Tears
9. Xmal Deutschland – Qual
10. Martin Dupont – Just Because
11. Young Marble Giants – Brand – New – Life
Marisa Fjärem arbetar som illustratör och art director för Whyred, och tidigare var hon på Monki där hon bland annat styrde upp de där huvudfotingsgosedjuren som pryder var och vartannat hem. Likt Per Moberg så gillar hon matlagning och att freestyla fram sina egna recept. Det är nog dock enda likheten. Annars gillar hon mest att hänga i skogen eller att hinka vin på ställen där det finns vettigt folk bakom skivspelarna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *